Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری گفت: تاسیس مجلس خبرگان رهبری معلول نگاه ویژه ای است که معمار کبیر انقلاب(ره) به آینده جمهوری اسلامی داشتند.

به گزارش قدس آنلاین، ۲۳ تیرماه، سالروز برگزاری اولین نشست مجلس خبرگان رهبری است که پس از انتخابات نخستین دوره مجلس خبرگان رهبری در ۱۹ آذر ۱۳۶۱ صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصل ۱۰۷ قانون اساسی، انتخاب رهبری را وظیفه خبرگان می‌داند و بر اساس اصل ۱۰۸ تعداد و شرایط خبرگان، کیفیت‌ انتخاب‌ آن‌ها و آیین‌نامه‌ داخلی‌ جلسات‌ آنان‌ در صلاحیت‌ خود خبرگان قرار گرفته‌است

به همین مناسب گفتگویی را با آیت الله حسن عالمی، نماینده مردم خراسان رضوی درمجلس خبرگان رهبری انجام داده ایم که از منظرتان می گذرد.

آینده نگری امام خمینی(ره) باعث دوام و قوام انقلاب است

آیت الله حسن عالمی در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین عنوان کرد: مجلس خبرگان رهبری از جمله نهادهایی است که با روشنگری و عمیق نگری حضرت امام خمینی(ره) تشکیل گردیده است. در واقع تاسیس مجلس خبرگان رهبری معلول نگاه ویژه ای است که معمار کبیر انقلاب(ره) به آینده جمهوری اسلامی داشتند.

وی ادامه داد: نحوه شکل گیری مجلس خبرگان رهبری برای دوام و قوام آن نیز بسیار مهم است. از این جهت که افراد حاضر در این مجلس توسط مردم انتخاب شده اند و عملا با یک انتخاب مردمی است که مجلس خبرگان رهبری برپا می شود. این قضیه نشان دهنده این است که قدرت و بنیه این مجلس مردمی است و تا زمانی که اعضا توسط مردم انتخاب شوند از پشتوانه مردمی هم برخوردار خواهند بود.

آیت‌الله عالمی با اشاره به این نکته که توجه به شرایط و ویژگی های نمایندگان مجلس خبرگان رهبری مطابق قانون بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: یکی از شرایط اینست که اجتهاد نمایندگان باید محرز شده باشد و این احراز توسط آزمون هایی مشخص و به تایید فقهای شورای نگهبان رسیده باشد.

وی اضافه کرد: اینکه برخی قادر باشند تا در تعیین رهبری و یا نظارت بر دوام شرایط رهبری مطابق آن چیزی که در قانون اساسی آمده است که در سرنوشت کشور نیز بسیار اهمیت دارد، لازم است که به درجه اجتهاد در دین رسیده باشند و این شرط بسیار مهمی است.

انجام وظیفه به نحو احسن

وی با اشاره به این موضوع که مهمترین وظیفه این مجلس، تعیین رهبری انقلاب است، تاکید کرد: در طول تاریخ انقلاب و در یک مقطع زمانی خاص، شرایط به گونه ای شد که این مجلس باید رهبر آینده کشور را انتخاب می کرد و به توفیق الهی توانست وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهد.

نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: در برهه ای که امام خمینی(ره) در اواخر عمر شریفشان در بستر بیماری بودند و احتمال وفات ایشان وجود داشت، به خاطر داریم که دشمنان انقلاب اسلامی تا چه اندازه خوشحال شده بودند.

وی افزود: تصور آنها این بود که اگر امام(ره) از دنیا برود هرج و مرج در جمهوری اسلامی بوجود خواهد آمد و کسی نمی تواند جایگزین ایشان باشد و قدرت کنترل و اداره کشور را داشته باشد. به همین دلیل دشمنان قسم خورده ایران اسلامی تصور می کردند که کشتی انقلاب به پایان خط رسیده و به زعم خود خواهند توانست آن را واژگون کنند.

وی مطرح کرد: در این شرایط ایفای نقش توسط مجلس خبرگان رهبری بسیار حائز اهمیت بود. اقدام شجاعانه و انتخاب شایسته این مجلس باعث شد که بذر یاس و ناامیدی در دل دشمنان این مرز و بوم و مستکبرین عالم جوانه زند.

آیت الله عالمی ابراز داشت: پس از وفات حضرت امام خمینی(ره) هنوز پیکر مطهر ایشان در مصلی تهران بود ودوستدارانشان با حضور در مصلی و یا از طریق امواج تلویزیونی از منازل خود پیکر این شخصیت بزرگ تاریخ را مشاهده و در حال وداع با او بودند و هنوز بدن ایشان به خاک سپرده نشده بود، مجلس خبرگان رهبری بهترین و شایسته ترین شخص را به  عنوان جانشین خمینی کبیر(ره) انتخاب کرد.  

جانشین شایسته معمار انقلاب(ره)

وی با ذکر این مطلب که به طور دائم عمل به وظایفی که مطابق قانون به عهده حضرت آیت الله خامنه ای نهاده شده است، در این مجلس کنترل می شود، افزود: براساس نظارت اعضای مجلس خبرگان رهبری و گزارشات کمیسیون مربوطه، حضرت آیت الله خامنه ای در طول زعامت خود بر جامعه اسلامی، حقیقتا کارکردی بسیار مثبت و پرصلابت دارند و باید بر انتخاب مجلس خبرگان رهبری در سال ۱۳۶۸ مباهات کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: آن عملکردی که از حضرت امام خمینی(ره) در صورت ادامه حیات انتظار می رفت، توسط وجود مبارک رهبر معظم انقلاب با همان بینش و شجاعت ادامه یافته است. از این موضوع می توان متوجه شد که نقش مجلس خبرگان رهبری به چه میزان مهم و حیاتی است.

وی یادآور شد: مجلس خبرگان رهبری مهمترین نهاد در جمهوری اسلامی است. این مجلس در تمام دوره های حیات خود پس از تشکیل، در کمال بصیرت و قاطعیت و مراقبت به انجام وظایف خود مشغول بوده است.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مجلس خبرگان رهبری انتخاب رهبری مجلس خبرگان رهبری جمهوری اسلامی امام خمینی ره آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۲۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، رشید جعفرپور قائم‌مقام و مشاورمعاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، در آئین در دوره آرمان دختران برگزار شد، بیان کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری جهت‌دهی علم و عالم در دانشگاه‌ها باید به‌طورجدی لحاظ شود و دانشجویان و اساتید به‌عنوان سفیران مبانی اندیشه انقلاب اسلامی این مبانی را در سطح دانشگاه گسترش دهند.

وی با بیان اینکه برگزاری این دوره‌ها به شما کمک می‌کند با مبانی اندیشه انقلاب اسلامی به‌ویژه مبانی اندیشه امام راحل و مقام معظم رهبری آشنا شوید، ابراز داشت: شما سفیران این اندیشه‌ها هستید و باید این اندیشه را به دانشجویان منتقل کنید و در هر محفلی مبلغ آن باشید.

قائم‌مقام و مشاور معاون فرهنگی وزارت علوم ضمن اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با تشکل‌های دانشجویی بیان کرد: رهبری در این دیدار برای دانشگاه سه وظیفه مشخص کردند، تولید علم، تولید عالم و جهت‌دهی علم و عالم و فرمودند که در تولید علم موفق عمل کردیم و تولید مقالات علمی، نشریات و کتاب‌های حوزه دانشگاه مؤید این امر است.

وی ادامه داد: در حوزه تولید علم دارای رتبه پانزدهم یا شانزدهم در منطقه هستیم و در بسیاری از حوزه‌ها در رتبه‌های ۱ تا ۱۰ قرار داریم. در حوزه تولید عالم هم گام‌های بسیار خوبی برداشته‌ایم، ۱۵ میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی، بیش از ۳ میلیون دانشجوی در حال تحصیل و بیش از صد‌ها هزار استاد تربیت کرده‌ایم که در شرایط موجود ۱۰۰ هزار استاد در حال تدریس هستند و اینها نشانگر موفقیت ما در زمینه تولید عالم است. از عدالت آموزشی و تنوع دانشگاهی خوبی برخورداریم، اما همان‌طور که مقام معظم رهبری متذکر شدند، در زمینه جهت‌دهی علم و عالم دچار ضعف‌هایی هستیم.

مشاور معاون فرهنگی وزارت علوم در ادامه به ارائه راهکار‌هایی در زمینۀ جهت‌دهی علم و عالم پرداخت و گفت: باید بازنگری در محتوا‌های علمی به‌ویژه در علوم‌انسانی صورت بگیرد؛ چون متأسفانه هنوز متون علمی علوم‌انسانی بر اساس نظریات غربی نوشته شده و نتوانسته‌ایم نظرات خوبی در این زمینه تولید و ارائه نمائیم.

وی افزود: همچنین باید تمهیداتی اندیشیده شود که تلفیق علم و دین در دانشگاه صورت گیرد و الگو‌هایی بر اساس الگو‌های ایرانی - اسلامی طراحی و شخصیت‌هایی مثل بوعلی سینا‌ها و سهروردی‌ها به‌عنوان الگوی اساتید در وزارت علوم لحاظ شود تا اساتید علاوه بر اینکه به علم روز مسلط هستند آموزه‌های دین مبین اسلام را نیز به دانشجویان بهتر منتقل کنند.

وی همچنین از لزوم طراحی دانشگاه‌های حکمت بنیان خبر داد و اظهار داشت: خوشبختانه دانشگاه‌های حکمت بنیانی توسط وزارت علوم در حال توسعه است که تا کنون در ۱۰ دانشگاه اجرایی شده است. در این دانشگاه‌ها حکمت اسلامی مبنای دانشگاه قرار دارد.

راهکار دیگر برای جهت‌دهی علم و عالم طبق گفته جعفرپور ارائه الگو‌های شاگردپروری مبتنی بر ایران اسلامی بود که اشاره به این اصل مهم دارد که اساتید مثل سنت سرآمدان علم در منطق اسلامی شاگردپروری کنند و کلاس‌ها این‌گونه نباشد که اساتید محترم به ارائه درس بپردازند و شاگردان مستمع صِرف باشند؛ بلکه دانشجویان از همان ابتدای راه آرام آرام طی دوره با اساتید پرورش یابند.

جعفرپوردر بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به تاریخچه شکل‌گیری انقلاب اسلامی و اثرات آن در بیداری جهانی اظهار کرد: انقلاب اسلامی در بازه زمانی شکل گرفت که دو اردوگاه جهان را قبضه کرده بودند، لیبرالیسم که غرب را تسخیر کرده بود و کمونیسم که شرق دنیا را در حیطه قدرت خود قرار داده بود و در این تقسیم دوگانه، دنیا دوقطبی شده بود و هر رخداد و یا اتفاقی که در دنیا رخ می‌داد به یکی از این دو قطب نسبت داده می‌شد.

وی در ادامه بیان کرد: فارغ از توضیح مبانی این دو قطب که تشریح آن در این نشست میسر نیست، هر دوی آنها یک نقص جدی داشتند و آن نقص فاحش این بود که توحید و خدا آگاهی در نهاد این دو وجود نداشت. نه لیبرالیسم باوری به خدا و ایمان داشت و نه کمونیسم؛ هر دو دنیا را محدود به همین جهان مادی و فیزیکی که در آن زندگی می‌کنیم، محصور کرده بودند.

مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: انقلاب اسلامی یک طریق جدید، یک طلیعه نو و یک افق وسیع ترسیم کرد که در آن توحید و خداباوری بنیان و محور اصلی آن بود. این دو اردوگاهی که عرض کردم، خیلی تلاش کردند که انقلاب اسلامی را به خود نسبت دهند به‌خصوص کمونیست که هم‌عصر بود با انقلاب‌هایی که در آن زمان رخ داده بود. تا اینکه شعار اصلی انقلاب اسلامی «نه شرقی، نه غربی» از سوی جمهوری اسلامی سر داده شد تا به آنان اثبات کند که ما نه لیبرالیسم را قبول داریم و نه کمونیسم را.

وی با بیان اینکه در واقع انقلاب اسلامی از یک منبع سرشار الهی که مسیر زندگی ما را مشخص می‌کند، الهام گرفته شده است، افزود: درست زمانی که معنویت در جهان رنگ باخته بود، انقلاب اسلامی متولد و متبلور شد و آن نقیصه بزرگی که این دو رویکرد داشت را پوشش داد و یک راه جدید نه فقط برای نجات ایران که مسیری متعالی برای نجات بشریت باز کرد و این افق جدید با توجه به آموزه‌های دینی و با تکیه بر خداباوری و اعتماد به مردم در انقلاب اسلامی تدوین شد.

وی در ادامه بیان کرد: اول «یاد خدا» و دوم «پشتوانه مردمی» سنگ بنای انقلاب اسلامی را شکل داد که مبنای این دو «مردم‌سالاری دینی» را بوجود آورد و نکته مهم نیز در همین امر مستتر است که آن جوهره دینی در آن دو مکاتب قبلی وجود نداشت. در حقیقت مردم‌سالاری دینی با این آموزه‌ها در انقلاب اسلامی پایه‌گذاری، تشکیل و تبیین شد.

جعفرپور ضمن اشاره به توجه امام راحل به همین موضوع مهم خاطرنشان کرد: در طول این سال‌ها در همه اندیشه و عملکرد امام راحل ردپای توجه به مردم‌سالاری دینی مشهود است و حتی در وصیت‌نامه بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی نیز آمده است که مردم ایران از مردم زمان پیامبر اکرم (ص) و سیدالشهدا (ع) بهتر هستند. درواقع آموزه‌های دینی و پشتوانه مردمی مردم‌سالاری دینی را در ایران شکل داد و تا الان نیز پیشرفت انقلاب اسلامی از همین مسیر انجام شده چرا که سیره امام راحل و سیره مقام معظم رهبری نیز در طول این مسیر خداباوری و اتکای به مردم بوده است.

وی ادامه داد: از همان روز اول که ملت ایران شعار «نه شرقی نه غربی» سردادند، هیچ‌گونه نگاه محدودی نداشتند؛ بلکه همیشه در حال ترسیم افق‌های وسیع‌تر برای بیداری دنیا بودند. ۱۰ سال پیش که مقام معظم رهبری نامه‌ای به دانشجویان سراسر دنیا مخابره کردند، مورد نقد برخی قرار گرفت که از حکمت آن بی‌اطلاع بودند؛ اما امروز شاهد نتیجه آن نامه‌نگاری‌ها و ثمره ده‌ها سال تلاش جمهوری اسلامی در بیداری در سطح جهان هستیم.

مشاور معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم خاطرنشان کرد: بیداری اسلامی که معمولاً در حوزه کشور‌های مقاومت و کشور‌های اسلامی صورت می‌گرفت، اینک از سطح کشور‌های اسلامی خارج شده و به تعبیری بیداری اسلامی به یک بیداری جهانی و مقاومت اسلامی به یک مقاومت جهانی تبدیل شده است. دیدیم که چگونه دانشجویان غربی و اروپایی با شنیدن صدای فطرت آزادی‌خواهی که از نظام ما آغاز و به قلب اروپا و آمریکا صادر شد، لبیک گرفتند. هیچ‌وقت این تحلیل وجود نداشت که روزی در قلب آمریکا، در کشور کلمبیا در چهل، پنجاه دانشگاه اصلی دنیا پرچم جمهوری اسلامی برافراشته شود که این امر نشان می‌دهد مسیر انقلاب اسلامی مسیر درستی است و ما نباید بگذاریم که این ندا خاموش شود و تا آزادی قدس شریف باید این مسیر را باقدرت ادامه دهیم.

جعفرپور در پایان خطاب شرکت کنندگان در این دوره گفت: دوره‌ای که در آن قرار دارید مبتنی بر اندیشه‌های مقام معظم رهبری است. ایشان چه در جایگاه رهبری و چه در جایگاه فردی انسانی فرهیخته و حکیم هستند که اندیشه‌های ایشان بسیار متقن است و محور‌های راه‌گشایی را بیان می‌کنند که آینده اثبات می‌کند چه قدر این فرمایشات راهبردی و حکیمانه است.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر کشور در سومین جلسه ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(س): وعده صادق حضرت امام در حال تحقق است و ما داریم با چشم خودمان فروپاشی رژیم غاصب صهیونیستی را می‌بینیم
  • اسلامی: کنفرانس ۲۰۲۴ فرصتی برای تقابل با جریان مخرب علیه صنعت هسته ای ایران بود
  • نوسازی مجموعه ورزشی فجر در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی
  • روایت حسن روحانی از مخالفت امام خمینی با مرتبط کردن سازمان اطلاعاتی با رهبری و بیت ایشان
  • انتخابات در جمهوری اسلامی به‌معنی مبارزه با دیکتاتوری است
  • تعهد و تقوای سیاسی از شاخصه های نماینده در تراز انقلاب است
  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • طنین نوای لبیک حجاج در حسینیه امام خمینی(ره)