Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۸۴۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست آیت الله سیدابراهیم رئیسی و با حضور اعضای جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی روز چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰ برگزار شد.

سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه در سخنانی اظهار داشت: حکم انتصاب اعضای جدید حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی مقام معظم رهبری ۲۳ آبان ماه صادر و دیروز هم پیوست حکم صادر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا جلسه به صورت فوق العاده در روز چهارشنبه برگزار شد تا بتوانیم درخصوص متن و پیوست حکم تمرکز کنیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسه ۸۴۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی را مروری بر محتوای مطالبات حکیم فرزانه انقلاب عنوان کرد و افزود: واقعیت این است رهبری چهار سال تأخیر در صدور حکم اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی که سال ۱۳۹۶ حکم قبلی به اتمام رسیده بود، داشتند.

وی گفت: برداشت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی این بود که مقام معظم رهبری از نوع کار شورای عالی انقلاب فرهنگی گلایه دارند و در حکم دوره جدید به نوعی اقبال برای اعضای جدید حقیقی و حقوقی است تا بتوانند ساز و کار بهتری را برای تأثیرگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی در تحول فرهنگی و دانشی جامعه بردارند.

عاملی ضمن اشاره به ایجاد سه تکلیف پیوست حکم و تشکیل کارگروهی از میان اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرایی سازی تکالیف پیوست حکم تصریح کرد: یکی از تکالیف پیوست حکم، «بازنگری در مورد اعضای حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی» است. آیا همه اعضایی که در شورا حضور دارند، عضویتشان لازم است؟ وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی نیازمند به روزرسانی است.

وی افزود: درحقیقت با ورود به چهل واره دوم انقلاب به تعبیر مقام معظم رهبری، دوره گام دوم انقلاب اسلامی و نیز قرن جدید که در متن حکم، این مباحث تصریح شده است؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی با تحولات و شرایط جدیدی مواجه شده است. رهبری توقع دارند تا در شورای عالی نوآوری، بررسی چالش‌ها و روزآمد سازی اسناد متناسب با زمان صورت گیرد.

استاد دانشگاه تهران یکی از وظایف کارگروه را بازنگری وظایف، مأموریت‌ها و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد و گفت: رهبری اعضای حقیقی شورای عالی را از ۲۴ نفر به ۱۸ نفر تقلیل داده‌اند لذا لازم است تا این امر نسبت به اعضای حقوقی هم اجرا شود و ایشان در حکم انتصاب اعضای حقوقی از کلمه «فعلا» استفاده کرده‌اند و این کارگروه وظیفه بررسی این موضوع را دارد و باید در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی هم تصویب شود و گردش کاری صورت گیرد. در حال حاضر از ۳۵ نفر اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۱۸ نفر حقیقی و ۱۷ نفر حقوقی هستند.

عاملی اعضای جدید حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی را ۶ نفر نام برد و افزود: دکتر احمد واعظی در دوره قبل عضویت حقوقی به عنوان رئیس دفتر تبلیغات اسلامی را داشت که در حکم جدید رهبری، به عنوان عضو حقیقی اعلام شد.

وی ادامه داد: نکته دیگر در پیوست حکم «بازنگری در شوراهای تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی و تبدیل شدن به شوراهای فکری اثرگذار در مسائل اصلی و واقعی در حوزه‌های فرهنگی و دانشی کشور است و این شوراهای جدید باید بتواند، جامعه جدید را درک کنند و هم کمک دهنده با رویکرد جدید رهبری در نظم و کار انقلابی باشند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: ملاحظه دیگر پیوست حکم «نوع مواجهه شورای عالی انقلاب فرهنگی با مسائل به عنوان قرارگاه فرهنگی کشور» است. در واقع قرارگاه فرهنگی دارای اقتضائاتی در منابع مالی، انسانی و نیز پشتیبانی و الزام‌آوری در دستورات قرارگاهی دارد که باید به لحظه اجرا شود. لذا درخصوص این رویکرد ۱۸ نفر از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار نظر کردند و تاکید بر کار قرارگاهی شورای عالی انقلاب فرهنگی و نیز شورایی، در قالبی متفاوت از گذشته و با ظرفیت و توان اثرگذار ملی را دارند.

وی افزود: همچنین اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار برگزاری تعداد بیشتر جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند؛ جلسات شورای عالی یک هفته در میان در روزهای سه شنبه برگزار می‌شود که هفته آینده شورای عالی جلسه خواهد داشت و تا زمانی که پیوست حکم و دستورات مقام معظم رهبری به سر منزل مقصود برسد، کار ادامه می‌یابد. براساس پیوست حکم رهبری، حداکثر دو ماه به کارگروه فرصت داده شد تا مسئولیت‌های محوله را آماده سازی کند و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برساند.

وی از انتخاب ۱۰ نفر از اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان اعضای کارگروه تحول خبر داد و افزود: این کارگروه از اعضای حقیقی و حقوقی هستند و چه بسا لازم است هر روز جلساتی با اعضای کارگروه در دبیرخانه شورا داشته باشیم تا به نتیجه مطلوب برسیم.

کد خبر 5355034 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری سعید رضا عاملی شورای عالی انقلاب فرهنگی مقام معظم رهبری وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه تهران حکم انتصاب آموزش حضوری دانشگاه آزاد اسلامی سازمان امور دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی محمد مقیمی دانشگاه علامه طباطبایی شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه پیام نور خوابگاه دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی مقام معظم رهبری اعضای جدید پیوست حکم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۲۲۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگه‌داری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است/ آمار تکان دهنده از ازدواج و طلاق

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه گام اول حکمرانی جمعیت کشف ضرورت مسئله است، گفت: چرا بر روی جمعیت تمرکر می‌شود برای آنکه سیاست نادرست نانوشته‌ای در دهه ۶۰ و ۷۰ به صورت اقدامی اعلام شد که جمعیت کاهش پیدا کرد. اما بلوغ فرهنگی و افزایش نظامی موجب اقتدار است. جمعیت ما در اقتدار است.

بر اساس روایت ایلنا، عبدالحسین خسروپناه، در «آیین اختتامیه اولین همایش ملی جوانی جمعیت و قدرت نظامی» افزود: اگر حد نصاب جمعیت کاهش پیدا کند توانمندی نظامی از بین می‌رود، بلوغ فرهنگی آسیب می‌بیند و رشد اقتصادی اسیب می‌بیند. وقتی از جمعیت صحبت می‌کنیم بحث ریشه‌ای در زمینه اقتدار دارد. اگر جمعیت حل نشود تمام مسائل اقتدارزا اسیب می‌بیند.

خسروپناه ادامه داد: گام دوم در حکمرانی جمعیت گام رصد است مسئله رصد یا تعبیر بنده راه بینی همان نقشی دارد که دیده‌بان در جنگ دارد. دیده‌بان نقش مهمی در هدایت توپحانه دارد که کجا را هدف بگیرد. مسئله رصد در جمعیت باید با قدرت ادامه پیدا کند. اگر بر اساس اهداف تحقق برنامه هفتم به سطح تولد دو فرزند بروند جمعیت ۸۵ میلیون امروز، در سال ۱۴۰۶ به جمعیت ۹۶ میلیون خواهد رفت.

وی تصریح کرد: گام سوم در هر حکمرانی سیاست‌گذاری آن حوزه است. فاصله همه علما و فقها با رهبر انقلاب مثل نسبت زمین تا آسمان هفتم است. رهبر انقلاب در ۳۰ اردیبهشت ۹۳ سیاست‌های کلی جمعیت را ابلاغ کردند. اما ده سال پیش بعد از رصد کلی، ۱۴ سیاست کلی را ابلاغ کردند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: گام چهارم که باید طی شود قوانین مربوط به جمعیت است که این گام هم طی شده است. قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ هم تصویب شده است. شورای عالی انقلاب فرهنگی چندین مصوبه برای سیاست عملیاتی این قوانین انجام داده است. آنچه باید در تقنین صورت بگیرد انجام شده است. پس چرا مسئله جمعیت هنوز در مسیر ریل اصلی نیفتاده است که به گام دیگری نیاز دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بنابراین در گام پنجم باید گفتمان سازی و فرهنگ سازی شکل بگیرد. چه کارهایی باید شکل بگیرد تا گفتمان سازی صورت بگیرد. اگر باور دینی پیدا کنند جمعیت رو به افزایش خواهد بود. ما حتی گفتمان دینی برای کسانی که گرایش دینی حداکثری دارند ایجاد نکردیم. اکثر فیلم‌ها و سریال‌هایی که ساخته می‌شود نفی جمعیت را ترویج می‌کنند. رهبری گفتند جمعیت کشور ما می‌تواند تا ۱۵۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون نفر بالا برود.

وی افزود: ما باید بنویسیم و فرزندآوری را با ابزار رسانه‌ای جدید این گفتمان ترویج دهیم. ما باید بعضی از عوامل کاهش فرزندآوری را تشریح کنیم. ما ۱۹ درصد کاهش ازدواج داریم و ۱۶ درصد افزایش آمار طلاق داریم. ما مسئله خانواده را جدی نگرفتیم. مسئله خانواده و تحکیم آن نقش مهمی در تقویت باور به خدا دارد. افزایش میزان تجرد و افزایش برعهده گرفتن سرپرست حیوانات خانگی از موضوعاتی است که خانواده را تضعیف کرده است.

خسروپناه عنوان کرد: کار به جایی رسیده است که نگه‌داری از توله سگ، و گربه جای فرزندان را گرفته و سه چهار برابر هزینه فرزند را خرج نگه‌داری از حیوان می‌کنند که بگویند نیازی به فرزند نیست. بنابراین اگر قبول داریم جمعیت در اقتدار نقش ریشه‌ای دارد باید نگاه حکمرانی ضرورت مسئله، رصد پی در پی، سیاستگذاری کاربردی و تصویب قوانین داشته باشیم که همه این کارها انجام شده و در حال حاضر فقط گام پنجم مانده که کار گسترده‌ای باید در زمینه گفتمان سازی داشته باشیم تا بینش و نگرش به فرزند آوری و جمعیت تغییر کند.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904270

دیگر خبرها

  • خبر خوب یک وزیر برای کارمندان دولت
  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • کتاب اصلی‌ترین عامل تمدن‌سازی است
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگهداری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگه‌داری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است/ آمار تکان دهنده از ازدواج و طلاق
  • بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است
  • خسروپناه: دستاوردهای دانش‌آموزان سمپادی تمدن نوین اسلامی را محقق کرده است
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی